En família
Reunions
de treball
 
Entorn Habitacions Serveis Restaurant Benestar Activitats Ofertes Celebracions   Fotos
 Vull estar informat  Mapa
   Activitats al Vilar
Granja del Vilar
Hort del Vilar
Weekend Wedding als Vilars Rurals
Viu la Ciència al Vilar Rural de Cardona
Vine a Viure la Ciència als Vilars
Rutes Segway - Aventura als Vilars
Donem la benvinguda a en Marçal i la Dracona!
Massatges que et faran gaudir!
Activitats Rurals per a tota la Família!
Viu la Gastronomia dels Vilars Rurals.
Tallers i manualitats, desenvolupa la teva creativitat
Concursos, cinema, contes, música i quiz culturals
Excursions dirigides pels volts del Vilar
Campionats i tornejos esportius (nens i adults)
Activitats especials per a adults
Activitats especials durant l'any
   Viu l'entorn de Cardona
Observatori Astronòmic de Castelltallat
Les Comes - Circuit aventura 4X4
Solsona
Montserrat
Observatori de Castelltallat
Parc cultural de la muntanya de Sal
Itinerari senderista pel Samuntà
Sortir amb nens
Poble Vell de Súria
   Els altres Vilars
  Vilar Rural Sant Hilari Sacalm
Granja del Vilar
Hort del Vilar!
Weekend Wedding als Vilars Rurals
Sant Hilari Aventura
Donem la benvinguda a en Vilar-Llonga i la Hilarieta!
Massatges que et faran gaudir!
Viu la Gastronomia dels Vilars Rurals.
Ruta de l'aigua
Ruta de l'aigua
Vistes guiades de bosc i fonts
El Tresor de en Serrallonga
El secret de les fonts de Sant Hilari
Descobrir els boscos de les Guilleries
Activitats especials durant l'any
Tallers i manualitats, desenvolupa la teva creativitat
Concursos, cinema, contes, música i quiz culturals
Excursions dirigides pels volts del Vilar
Campionats i tornejos esportius (nens i adults)
Activitats especials per a adults
  Vilar Rural Arnes
Granja del Vilar
Hort del Vilar
Via Verda Terra Alta
Som Bikefriendly
Paquet Batalla de l’Ebre
Viu la Gastronomia dels Vilars Rurals.
Ruta Batalla de l'Ebre en cotxe - VR Arnes
Ruta Batalla de l'Ebre a peu - VR Arnes
Excursió als Estrets d'Arnes - Nivell: fàcil
Excursió al Riu de les Valls - Nivell: mig-fàcil
Excursió a Santa Bàrbara - Nivell: fàcil
Sendreisme a la Terra a Alta- Parc Natural dels Ports
Piragüisme
Excursions en 4X4
Centre d'interpretació de la mel
Visita els Ports a través dels seus rius i salts d'aigua
La Ciutat del Motor a Alcanyís
Avistament de voltors
Tallers i manualitats, desenvolupa la teva creativitat
Concursos, cinema, contes, música i quiz culturals
Excursions dirigides pels volts del Vilar
Campionats i tornejos esportius (nens i adults)
Activitats especials per a adults
Activitats especials durant l'any
Barranquisme
Balneari de la Fontcalda
Ruta de la Batalla de l'Ebre
Ruta del Renaixement
Catedral del vi
 

VIU la SETMANA de la CIÈNCIA, ESPORTS I ENERGIA

  del 21/07/2013 al 28/07/2013
 
Del 21 al 27 juliol 2013.

VIU LA CIÈNCIA A L'ESTIU – Vilar Rural de Cardona

   Setmana: del 21 al 27 de Juliol 2013

CIÈNCIA, ESPORTS, ENERGIA i ALGUNS dels TALLERS en ANGLÈS

Per què el Messi quan xuta supera totes les barreres i sorprèn al porter?
Com es calcula la velocitat mitja quan correm?
Per què no cauen els núvols si pesen tones?
Per què els peixos neden tan ràpid?

GAUDEIX EN FAMÍLIA DE LA CIÈNCIA AL VILAR RURAL DE CARDONA amb el suport del Departament de Física Aplicada de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya).

Diumenge 21 Juliol
18:15 h:  Marató al Vilar Participa en aquesta marató dins del Vilar en què no només correràs, sinó que aprendràs el concepte de velocitat mitja. Ah! Porta un cronòmetre (si no en tens, no t’amoïnis, ja te’n deixarem un).

19:30h: Forces-I Per què no cauen els castells? Què passa entre els jugadors d’una “Melé” de rugbi? Vine i construïm una estructura humana estable, i aprèn què diu la 1a llei de Newton. Et serà molt útil per la següent activitat.

22:00h: Gimcana estel·lar: les constel·lacions de començament d’estiu i els planetes. Busca les pistes pel Vilars, i descobreix les constel·lacions de primavera.


Dilluns 22 Juliol
11:00 h: L’efecte Venturi en els esports Has vist al Messi quan xuta la pilota aquesta esquiva la barrera, gira, puja, i sorprèn al porter? Això és degut a l’efecte Venturi. Aprendràs què és aquest efecte, i el practicaràs al nostre jardí.

12:00 h: Tres, dos, un... go!. Un bon sprinter guanya velocitat molt ràpid. A diferència de la marató, en què la velocitat dels corredors és uniforme (no canvia) en els sprints la velocitat canvia constantment. Aprèn la diferència entre velocitat mitja, velocitat instantània, i acceleració. Participa en el concurs d’sprints tot calculant la teva acceleració de sortida, la velocitat instantània i la mitja.

12:45 h: Verificació del principi de conservació de l’Energia Mecànica.  Vine i comprova que l’energia abans d’una cabussada és la mateixa que la que tens sota l’aigua. Guanyarà qui més aigua esquitxi!

17:30 h: Forces-II. Vine i participa en la nostra particular olimpíada en què la unió fa la força: joc de la corda, carrera de sacs, salt horitzontals, ....

18:30 h: El partit... Posa en pràctica tot el què has après durant el dia en un partit de futbol. No t’oblidis dels xuts en rosca i l’efecte Venturi! I en acabar, a refrescar-se a la piscina!


Dimarts 23 Juliol
11:00 h: Forces de propulsió! Has vist mai amb quina força s’enlairen els coets? T’has preguntat mai d’on surt l’energia que els propulsa cap a l’espai? Prepara el teu coet d’aigua, que serà propulsat gràcies a la força dels teus músculs.

12:00 h: Perquè els peixos neden tan ràpid?  Has vist mai com de ràpid neden les sardines? Com giren ràpidament? Vine i t’explicarem el perquè....Un cop ho sàpigues, posa-ho en pràctica a la piscina, tot refrescant-nos.... qui nedi més ràpid guanya!

17:30 h: El Submarí Construeix el teu submarí d’aire, que se submergirà i surarà segons la teva capacitat de bufera.... prova’l a la piscina, i comprova experimentalment que l’aire pesa molt menys que l’aigua.

18:30 h: Llançament d’objectes. Has vit mai els estranys moviments dels llançadors de javelines, de pilotes de beisbol, de peses, de pilotes de bàsquet.... Aquestes postures no són perquè si, sinó que responen a unes posicions que donen un impuls màxim a l’objecte que es vol llançar... Vine, practica i participa en la nostra peculiar competició de llançament d’objectes variats.


Dimecres 24 Juliol

11:00h: Meteorologia: Perquè succiona un tornado? Perquè no cauen els núvols si pesen tones? Perquè el vent és tan fort als huracans? La resposta a aquestes i moltes més preguntes les trobaràs en aquest taller de demostracions de meteorologia.

12:00 h: Què és l’aire? Tot i que no el veiem, vivim immersos en una barreja de gasos, que anomenem aire. En aquest taller podràs comprovar que l’aire és matèria, tot construint ginys ben curiosos, com el diablet del Vilar. 

13:00 h: La humitat relativa. L’aire conté vapor d’aigua, és a dir, aigua en estat gas. D’una forma molt senzilla mesurarem la humitat a la piscina, i després cap a l’aigua!

16:00 h: Construeix un pluviòmetre, termòmetre i baròmetre. Amb material senzill i a l’abast. Podràs construir aparells de base científica per a mesurar la pluja, la temperatura i la pressió de l’aire.

17:30 h: Pica-pica meteorològic. Vine i gaudeix de la sessió d’experiments paral·lels, que no et deixaran indiferent!

22:00 h: Observació de l’ombra de la Terra, i dels colors del cel a la posta.  L’ombra que fa la Terra als raigs solars es poden observar a les postes del Sol, sempre i quan hi hagi unes bones condicions atmosfèriques. Vine i observaràs l’ombra de la Terra, i els colors del cel durant la posta del Sol.


Dijous 25 Juliol
:
11:00 h: Biologia: Herbes, pinyes, i pedretes. Aquest material serà el que hauràs de recollir pels voltants del Vilar, per a guarnir la teva caixa niu i la menjadora d’ocells que faràs en el següent taller.

12:00 h: Construeix una menjadora i una caixa niu. Amb material reciclat i a l’abast construirem una original caixa niu i menjadora per a que la col·loquis al balcó, terrassa o jardí de casa teva. La guarnirem amb el material que hauràs recollit al matí pels voltants del Vilars.

13:00 h: Piscina. Deixa la menjadora a prop de la piscina, i observa mentre prens un bany si els ocells del Vilar els hi agrada....

17:30 h: Detectius de natura . Saps que sota les pedres viuen un munt d’animalons? Com podem seguir el rastre dels animals? Vols anar a veure capgrossos? Estarà florit el romaní? Surt a descobrir descobrint la flora i fauna de l’entorn del Vilar.

22:00 h: Sortida nocturna. Durant la nit es poden sentir el cant d’alguns ocells i insectes, i contemplar els estels i els planetes. Vine i gaudeix d’una audició única.

 
Divendres 26 Juliol:
11:00 h: Energia: Construeix el teu zepellin solar i experimenta com amb l’energia solar és capaç d’inflar el teu giny, i pujar ben i ben amunt.

12:00 h: Energia de propulsió elàstica. Les gomes elàstiques poden emmagatzemar energia per deixar-la anar quan un vulgui, i propulsar ginys. Construeix el teu vaixell propulsat per energia elàstica, i prova’l a la piscina.

13:00 h: Piscina. Posa a proba el teu vaixell propulsat per energia elàstica i tira’l a la piscina.

16:00 Piles amb llimona. Vivim en un món ple d’energia... només ens cal saber com aprofitar-la... Amb llimones i patates es pot obtenir energia suficient per fer funcionar un rellotge.

17:30 h: Fem volcans! Les substàncies àcides i bàsiques reaccionen alliberant gasos i energia. Descobreix i experimenta l’energia d’aquestes reaccions químiques tot construint un volcà.

22:00 h: Quiz de ciència. Vine i participa en un joc de preguntes i respostes sobre energia i ciència. Qui més respostes encerti, guanya!

 
Dissabte 27 Juliol:
11:00 h: Astronomia: Coneix els planetes del Sistema Solar... i alguns d’extrasolars també.  Plasma’ls en 3D. I si no t’agrada cap, inventa’t el teu planeta. Ah! No t’oblidis de posar-li nom!

12:00 h: A la recerca de micrometeorits! Cada dia arriben a la Terra l’equivalent a un gran vaixell petroler de 70 tones de material còsmic. Són petites partícules del tamany d’una petita pedra, que en fregar a l’atmosfera s’esmicolen i arriben a la superfície, on es poden trobar. Provarem sort i farem una campanya de recerca de micrometeorits pels voltants del Vilars. I després de la suada.....

 13:00 h: Piscina. Refresca’t després de la teva recerca de material extraterrestre.

16:00 h: El Big Bang. Vine i comprèn la teoria del Big Bang amb aquest interessant taller.

17:30 h: Tutti-Fruitti Planetari. Si el Sol és una síndria, Mercuri és mig gra d’arròs situat a poc més d’un metre. I Mercuri, què serà i on se situarà? I la Terra? Vine i construeix el nostre peculiar model de Sistema Solar, tot i aprofitant les dimensions del jardí del Vilar.

** Estades en família a partir de 2 nits.
** Entrega de Diplomes de participació per a cada nen.

** La direcció pot modificar o anul.lar les activitats segons el nombre s'assistents
** Cada dia s’organitzarà una de les activitats en anglès.

Reserva Ara

   
Consultar
Reserves telefòniques
93.869.00.44
    Ofertes destacades
  Vilar Sant Hilari
Nadals i Cap d'Any
Paquets Pont de la Puríssima
La Castanyada
Tardor al Vilar Rural Sant Hilari
Paquets Especials Entre Setmana
Aventura en família
   
  Vilar Arnes
Nadals i Cap d'Any
Paquets Pont de la Puríssima
La Castanyada
Súper Oferta
   
 
 
 
www.serhs.com www.hotels-serhs.com Vilar Rural de Cardona
Camí de Lourdes, s/n
08261 Cardona (Barcelona)
Tel. 93 869 00 44 / Fax 93 869 00 51
E-mail: infocardona@vilarsrurals.com
No de Registre:HCC-004132

Avís legal   Privacitat   Zona agències   Contacte   Política de cookies