En família
Reunions
de treball
 
Entorn Habitacions Serveis Restaurant Benestar Activitats Ofertes Celebracions   Fotos
 Vull estar informat  Mapa
   Als altres Vilars
  Vilar Rural Sant Hilari Sacalm
Nadals i Cap d'Any
Paquets Pont de la Puríssima
La Castanyada
Tardor al Vilar Rural Sant Hilari
Paquets Especials Entre Setmana
Aventura en família
Rutes en bicicleta i senderisme
  Vilar Rural Arnes
Nadals i Cap d'Any
Paquets Pont de la Puríssima
La Castanyada
Súper Oferta
 

Cap de Setmana Científic: Meteorologia i Climatologia

  del 24/10/2014 al 26/10/2014
 


Aprèn ciència tot experimentant i on tindrem la col.labotació d'en Francesc Mauri de TV3


La tardor és, en el nostre clima, un temps de pluges, tempestes, llevantades, i de vegades calor i sol.  Vine a descobrir les claus per entendre el nostre clima i la nostra meteo, tot experimentant.... i prepara un munt de preguntes per a fer a en Francesc Mauri un dels homes del temps de TV3


GAUDEIX DE LA CIÈNCIA AL VILAR RURAL DE CARDONA amb el suport del Departament de Física Aplicada de la UPC


Divendres 24 d'Octubre

18:00 h: Granja: Dóna la benvinguda als animalets i descobreix tot el que hi ha plantat a l’hortet!

Aquest cop però, t’hauràs de fixar molt bé com mou la cua en Valent, per saber si s’acosten pluges; i si les gallines estan ajagudes o movent-se nervioses, per saber si s’acosta una tempesta. I a l’hort i al bosc t’hauràs de fixar molt bé si algunes flors estan obertes o tancades, i sabràs si l’ambient és sec o eixut.

19:00 h: Coneguem l’atmosfera!. Coneix i construeix un model de les dimensions de la nostra atmosfera i les seves capes: troposfera, estratosfera, mesosfera i ionosfera. On es formen els fenòmens meteorològics?

22:00 h: Meteorologia nocturna. Participa en la nostra peculiar gimcana meteorològica nocturna, i observa els núvols terrestres i els extraterrestres de la Via Làctia. Si els núvols ho permeten, també podràs aprendre les principals constel·lacions del firmament.


Dissabte 25 d'Octubre

10:15h: La Granja; Donem de menjar als animalets

Novament, fixa’t bé en el seu comportament i pregunta als científics del Vilar si el seu comportament indiquen canvi de temps

11:00 h: Què és l’aire? Pesa l’aire? La nostra atmosfera està envoltada d’aire. La força que aquesta exerceix és la causa de molts dels fenòmens meteorològics, que podràs comprovar en aquest taller d’experiments. Observa i experimenta tu mateix/a els efectes d’aquesta força invisible, però de gran importància.

11:45 h. Què és la humitat atmosfèrica? L’aire conté un cert grau de vapor d’aigua, que prové de l’evaporació dels mars i oceans, la transpiració de les plantes. Com podem mesurar-la? Construeix un senzill psicròmetre i compara la humitat que hi ha en diferents racons del Vilar. On és major la humitat? (pista: hauràs d’anar també a la piscina)

16:00 h: Construeix un termòmetre d’aigua, un pluviòmetre i una trompa de vent. Aparells que et serviran per a fer una veritable observació meteorològica.

17:00 h: Berenar: Un cumulonimbus capillatus de galetes amb un tornado de xocolata t’esperen.... a berenar!

17:30 h: Observació meteorològica. Després del berenar, toca observar l’atmosfera. Pren nota de la temperatura de l’aire, la humitat, el vent, la visibilitat, els núvols, .... I fes un petit pronòstic del temps que farà l’endemà...

 

18:30 h: En Francesc Mauri Respon... Participa en la tertúlia sobre el temps i el clima a càrrec de Francesc Mauri, un dels homes del temps de TV3  Poden ploure granotes? I peixos? Perquè no cauen els núvols si pesen tones? És cert que si s’acosta un canvi de temps els les vaques mouen la cua constantment? Com podem saber si s’acosten pluges? Què és canvi climàtic, i com ens afecta? ..... I tot allò que vulgueu preguntar, tant els més menuts i menudes com els pares i mares.

 

22:00 h: No et pots perdre la minidisco del Vilar: tothom a ballar la dansa de la pluja del Vilar!

 

Diumenge 26 d'Octubre

10:15h: La Granja: Donem l’esmorzar als animalets. Compte que els xais tenen molta gana! Observa els animals, a veure si tenen un comportament atípic que ens pugui indicar algun canvi de temps.

11:00 h: Excursió meteorològica. Equipa’t amb aparells meteorològics i explora i coneix la meteorologia a través d’un excursió pels voltants del Vilars: com canvia la temperatura quan entrem en un bosquet? I la humitat? Què vol dir aquell núvol que observem al cel?

12:00 h: Llancem coets d’aigua. Dissenya el teu coet, i fes-lo arribar a l’estratosfera!... Per cert, ara ja saps on es troba l’estratosfera, oi?

 

16:00 h: Fem núvols? I entrega de diplomes.... Què són els núvols? Són tots iguals. Emportat, junt amb el diploma de científic del Vilar, un visor que et permetrà identificar els núvols del cel.

 

17:00 h: La Granja: acomiada’t dels animalets, i fins la propera!

 

Consulta el Programa Centífic

** Programa exclusiu per a clients allotjats en el Vilar.

** També es realitzaran les activitats de l’hort i la granja durant el cap de setmana.

 

 
Reserva aquí
   
Consultar
Reserves telefòniques
93.869.00.44
    Ofertes destacades
Cap de Setmana Científic: Pica Pica de Ciència
Vine a conèixer en Dani Jimenez
 
Reservar  
  Vilar Sant Hilari
Nadals i Cap d'Any
Paquets Pont de la Puríssima
La Castanyada
Tardor al Vilar Rural Sant Hilari
Paquets Especials Entre Setmana
Aventura en família
   
  Vilar Arnes
Nadals i Cap d'Any
Paquets Pont de la Puríssima
La Castanyada
Súper Oferta
   
 
 
 
www.serhs.com www.hotels-serhs.com Vilar Rural de Cardona
Camí de Lourdes, s/n
08261 Cardona (Barcelona)
Tel. 93 869 00 44 / Fax 93 869 00 51
E-mail: infocardona@vilarsrurals.com
No de Registre:HCC-004132

Avís legal   Privacitat   Zona agències   Contacte   Política de cookies