En família
Reunions
de treball
 
Entorn Habitacions Serveis Restaurant Benestar Activitats Ofertes Celebracions   Fotos
 Vull estar informat  Mapa
   Als altres Vilars
  Vilar Rural Sant Hilari Sacalm
Nadals i Cap d'Any
Paquets Pont de la Puríssima
La Castanyada
Tardor al Vilar Rural Sant Hilari
Paquets Especials Entre Setmana
Aventura en família
Rutes en bicicleta i senderisme
  Vilar Rural Arnes
Nadals i Cap d'Any
Paquets Pont de la Puríssima
La Castanyada
Súper Oferta
 

Cap de Setmana Científic: Pica Pica de Ciència

  del 14/11/2014 al 16/11/2014
 
Vine a conèixer en Dani Jimenez

Coincidint amb la setmana de la Ciència, el Vilar Rural de Cardona organitza un cap de setmana dedicat a la ciència en general. El Vilar es converteix en un autèntic laboratori, on experiments, demostracions i tertúlies ens aproparan a l’apassionant món de la ciència.  Contarem a més amb la participació d’en Dani Jiménez, que ens explicarà tot allò que vulgueu saber sobre la ciència.

GAUDEIX DE LA CIÈNCIA AL VILAR RURAL DE CARDONA

amb el suport del Departament de Física Aplicada de la UPC

Divendres 14 de novembre

18:00 h: Dóna la benvinguda als animalets i descobreix tot el que hi ha plantat a l’hortet!

Aquest cop però, t’hauràs de fixar molt bé en la forma dels animals de la granja; per estudiar-los millor, els hauràs de dibuixar en el teu bloc de notes científiques que et donaran a la recepció el primer dia. Dibuixa els xais, les gallines, els paons, les oques i el Valent i l’Estrella. Perquè són tan diferents aquests animals? Perquè uns tenen plomes, d’altres pel, i d’altres un borrissol ben tupit?

19:00 h: Què és la ciència? Dibuixa a un científic. La ciència és basa en fer-se preguntes, experimentar i aplicar el mètode científic per assolir la resposta. Per tal d’obtenir coneixement, per descobrir el que s’amaga darrera de la natura, els científics fan experiments, investiguen... Vine i t’ho explicarem.... Però, com veus un científic? Dibuixa’l, i explica’ns com veus tu els científics.

22:00 h: Gimcana astronòmica. Busca les pistes al voltant del Vilar, superant tot un seguit de proves, i aprèn a trobar les constel·lacions, estrelles i galàxies del cel. En acabar, al voltant de la llar de foc del Vilar farem una tertúlia científica.... Vine i pregunta tot allò que vulguis saber sobre la ciència.   

Dissabte 15 de novembre

10:15h: La Granja: Donem de menjar als animalets

Novament, fixa’t bé en el seu comportament i pregunta als científics del Vilar si el seu comportament indiquen canvi de temps

11:00 h: Plantegem hipòtesis, fem ciència!. Vine i observa la sèrie de fenòmens físics que et plantejarem... Els saps explicar? Aprendrem a fer servir el mètode científic per indagar i treure l’aigua clara dels fenòmens que et mostrarem.

12:00 h: Xut en rosca i xuts parabòlics: la física del futbol. Has vist els xuts en rosca que fan els futbolistes? I la forma que fa la pilota quan la xuta el porter? T’explicarem com es produeixen aquests xuts, i els posarem en pràctica en el gran partit.

16:00 h: Tutti-frutti planetari. Què és el que més abunda al nostre Sistema Solar? Vine i sorprèn-te amb les proporcions reals del nostre Sistema Solar: si el Sol fos una síndria, Mercuri seria un gra d’arròs situat a gairebé 10 metres.... Venus seria ..... Vine al jardí del Vilar per fer la nostra escala planetària....

17:00 h: Berenar: Un tagaitagà de galetes amb un tornado de xocolata t’esperen.... a berenar! Per cert, què és un tagaitagà? Pregunta’ns-ho!!

17:30 h: L’ombra de la Terra.  Sabies que l’ombra que fa la Terra es pot observar des de la superfície de la Terra? L’has vist mai? Doncs vine i te l’ensenyarem.

18:00 h: Tu mateix/a.... Apliquem la ciència per dissenyar i construir objectes. Podràs triar en entre un cotxet impulsat per aire, un platet lliscador, un rodet obedient, un submarí d’aire.... 

18:45 h: Tertúlia científica. En Dani Jiménez, el científic de Dinamiks i de molts altres programes de TV3 i de ràdio ens visitarà, i li podràs preguntar tot allò que vulguis sobre ciència i els experiments amb que ens acostuma a divertir. Aprofita l’ocasió!! 

22:00 h: No et pots perdre la minidisco del Vilar: tothom a ballar la dansa de la croqueta i del gaspatxo del Vilar!

 

Diumenge 16 de novembre

10:15h: La Granja: Donem l’esmorzar als animalets. Compte que els xais tenen molta gana!

11:00 h: Sortida científica. Els voltants del Vilar està ple de ciència. Farem una excursió on aprendrem coses sobre núvols, biologia, geologia, zoologia.... Portarem sensors de temperatura, humitat, vent, lupes, llibres i explorarem pels voltants del Vilar. De ben segur que aprendrem moltes coses... 

12:00 h: Llançament de coets d’aigua, i vinagre.  Perquè volen els coets si no tenen ales? T’ho has plantejat mai? Doncs vine i t’ho expliquem... i el més important, construiràs el teu coet i el faràs llençar....

16:00 h. Telèfons i núvols. Sabies que el so es transmet pels sòlids? Vine i construeix un telèfon amb fil i iogurts, per explicar als teus amics com es forma un núvol, i que t’emportes el del Vilar cap a casa teva.  

16:45h. Entrega de diplomes i cloenda.  

17:00 h: La Granja: acomiada’t dels animalets, i fins la propera!

 

Reservar  
   
Consultar
Reserves telefòniques
93.869.00.44
    Ofertes destacades
Cap de Setmana Científic: Pica Pica de Ciència
Vine a conèixer en Dani Jimenez
 
Reservar  
  Vilar Sant Hilari
Nadals i Cap d'Any
Paquets Pont de la Puríssima
La Castanyada
Tardor al Vilar Rural Sant Hilari
Paquets Especials Entre Setmana
Aventura en família
   
  Vilar Arnes
Nadals i Cap d'Any
Paquets Pont de la Puríssima
La Castanyada
Súper Oferta
   
 
 
 
www.serhs.com www.hotels-serhs.com Vilar Rural de Cardona
Camí de Lourdes, s/n
08261 Cardona (Barcelona)
Tel. 93 869 00 44 / Fax 93 869 00 51
E-mail: infocardona@vilarsrurals.com
No de Registre:HCC-004132

Avís legal   Privacitat   Zona agències   Contacte   Política de cookies